trees.png
uk1.jpg
skygge-topleft.jpg

Nyheder

  1. 08.09.2019
  2. Stempel Kaffe: To eksperimenter til
  3. Pour over kaffebrygning


    Man hælder først det kogende vand over hele overfladen af de kværnede bønner, til de er gennemvåde, og de første dråber falder ned i kanden. Derefter hælder man vandet i midten, indtil vandet/bønner bobler op. Så venter man på, at ”boblen” falder ned igen – og så gentager man indtil den rette mængde vand er kommet gennem bønnerne, typisk 1,5 dl per kop. Fx 2 kopper.


    Server_V60_Rød_MEX@2x


    Stempelkande


    Det har som sådan ikke noget med stempelkander at gøre, men der var en læser, der spurgte til det med at hælde vandet over – som kommentar til vores artikel om stempelkande-brygning for et par uger siden. Derfor denne update i dag.


    Dagens 2 eksperimenter blev lavet med ”Mexico” og ”Ethiopia Mellemristet”.


    Eksperiment 1: Mexico


    Først den Mexicanske.


    image5Mexico


    Dosering 55 g til 900 g vand - hvilken giver en dosering på 1:16,364.

    Det bobler op - og så stopper jeg. Venter på at skummet falder. Det tog mig omkring 2 minutter at hælde vandet i.


    Kaffen var god og stærk.


    Eksperiment 2: Ethiopia Mellemristet


    Den Etiopiske


    image6Ethiopia


    Dosering 54 g til 900 g vand – hvilket giver en dosering på 1:16,667.


    Der er ikke så mange billeder, men I forstår nok tanken.


    Ethiopia mellemristet er min yndlingskaffe søndag morgen. NB! Denne dosering er stærk sort kaffe.


    Den primære fordel med denne metode er, at det varme vand kommer gradvist i.


    Del gerne   

    Del gerne dine eksperimenter.  


    Relevante links:

    https://www.justcoffee.dk/Kaffebryggere.103/Hario-Starter-Kit.55.aspx

    https://www.justcoffee.dk/Kaffebryggere.103/Hario-Buono-Kedel.48.aspx

facebook2.jpg

Køb vores kaffe

statskontrolleret.jpg
skygge-topright.jpg
bund.png

Hjemmesiden bruger cookies


Cookies er nødvendige for at få hjemmesiden til at fungere, men de giver også info om hvordan du bruger vores hjemmeside, så vi kan forbedre den både for dig og for andre. Cookies på denne hjemmeside bruges primært til trafikmåling og optimering af sidens indhold.
Hvis du klikker videre på siden, accepterer du vores brug af cookies.
Vil du vide mere om vores cookies, og hvordan du sletter dem, klik her.